+371 63021420 | info@kulk.lv +371 63048963 I pasutijumi@kulk.lv
30.11.2021

Pēdējā diennaktī divas reizes tika kaisītas un tīrītas gandrīz visu pilsētas asfaltēto ielu braucamās daļas

Laikapstākļi priecē tos, kam ļoti patīk ziema — sniegs, sals. Savukārt „Kulk” darbiniekiem, kuri atbild par pilsētas uzturēšanas darbiem, ziemas apstākļi nozīmē lielu atbildību un iespaidīgu darba apjomu.

Pēdējā diennaktī divas reizes tika kaisītas un tīrītas gandrīz visu pilsētas asfaltēto ielu braucamās daļas (3.maršruts). 

Pirmdien, 29.novembrī, darbs pie 3.maršruta tīrīšanas un kaisīšanas uzsākts plkst. 15.30. Vēlāk, pusdesmitos, tika tīrītas un kaisītas tranzīta ielas (tās, pa kurām brauc kravas auto). 30.novembrī uzreiz pēc plkst. 4.00 atkal uzsākta 3.maršruta tīrīšana un kaisīšana.

Pirmdien pa dienu dažas mazās traktortehnikas vienības jau snigšanas laikā tīrīja sniegu no ietvēm. Kad snigšana beidzās, tika uzsākta aktīva ietvju tīrīšana un kaisīšana. Darbs turpinājās visu nakti un neapstāsies arī pa dienu. 

Katru dienu pēc plkst. 4.00 uz saviem objektiem dodas Labiekārtošanas nodaļas darbinieki (sētnieki) pildīt ikdienas pienākumus, tostarp sniega tīrīšanu sabiedriskā transporta pieturās, pretslīdes materiāla kaisīšanu, kā arī sniega šķūrēšanu pie skolām un citus darbu. 

 Aicinām autovadītājus izvēlēties ziemas apstākļiem atbilstošu braukšanas manieri.

Privātuzņēmums „Kulk” ielu braucamās daļas uzkopšanas darbus Jelgavā izpilda, pamatojoties uz uzņēmuma un pašvaldības iestādes „Pilsētsaimniecība” starpā noslēgtā līguma nosacījumiem. Vēlamies atgādināt – kad un kādos maršrutos ziemas tehnikai braukt, tiek izlemts pēc saskaņošanas ar “Pilsētsaimniecību”. Savukārt ietvju tīrīšana un kaisīšana notiek, SIA “Kulk” pieņemot lēmumu saskaņā ar līgumā atrunātajiem rīcības algoritmiem.