+371 63021420 | info@kulk.lv +371 63048963 I pasutijumi@kulk.lv
01.02.2023

Ledus skulptūru festivālā nodrošina ledus materiāla izvietošanu

Gatavošanās 24. Starptautiskajam Ledus skulptūru festivālam rit pilnā sparā – pēc pašvaldības pasūtījuma, šonedēļ SIA KULK nodrošina tehniku ledus materiālu pārvietošanai un festivāla teritorijas sakopšanai.

Pirmdien tehnikas līdzdalība bija nepieciešama Pasta salā: tur norisinājās ledus bloku izkraušana un piegāde līdz individuālajām teltīm, lai mākslinieki konkursa komandu kategorijā varētu sākt darbu pie ledus skulptūru izveides. Katram konkursantu pārim tika nodrošināti divi lieli ledus bloki. Katrs no tiem ir 210x110x50 centimetrus liels un divas tonnas smags.

Ņemot vērā, ka festivāla norises teritorija ir arī Jāņa Čakstes bulvāris, šodien ledus materiālu izkraušana un novietošana turpinās otrpus Driksai. Jau rīt, 2. februārī, mākslinieki plāno uzsākt darbu pie individuālajām skulptūrām, tādēļ šodien Čakstes Bulvārī tiek sagādāti 1,8x1,1 metru lieli un 50 centimetru biezi skulptūru izveidei paredzētie ledus bloki.

Vienlaikus uzņēmuma traktortehnika visas festivāla nedēļas garumā nodrošina arī pasākuma teritorijas sakopšanu – pagājušās nedēļas izskaņā tā bija sniega tīrīšana un bruģēto zonu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem, savukārt šonedēļ pamatā tā ir ledus atgriezumu, kas rodas skulptūru izveides laikā, izvešana.