+371 63021420 | info@kulk.lv +371 63048963 I pasutijumi@kulk.lv
24.02.2021

KULK apkalpo arī suņu pastaigu laukumus

Visā Jelgavā ir uzstādītas urnas priekš suņu ekskrementiem. Daļu no tiem (vairāk nekā 20) apkalpo "Kulk" labiekārtošanas nodaļa, pamatojoties uz noslēgto ar Jelgavas pašvaldību līgumu. 
 
Tvertnes nestāv tukšas – atbildīgi suņu saimnieki tās labprāt izmanto. Sešas reizes nedēļā urnas tiek iztukšotas un nepieciešamības gadījumā arī izmazgātas. 
 
 
“Suņu ekskrementu urnas jāmazgā pēc nepieciešamības, bet, ņemot vērā, ka izkārnījumi tiek savākti maisiņos, tas nav ikdienas darbs,” informē Kulk labiekārtošanas nodaļa, piebilstot, ka bieži vien iedzīvotāji izmanto šīs tvertnes sadzīves atkritumu izmešanai – reizēm sētnieki tajās atrod maisiņus ar kartupeļu mizām vai izlietotas bērnu autiņbiksītes.
 
Pilsētas uzdotajos pienākumos ietilpst arī trīs suņu pastaigu laukumu Atmodas, Asteru un Ganību ielā uzturēšana. Tur tiek pļauta zāle, novāktas nokritušās lapas un sniegs, tiek izvesti atkritumi un veikta teritorijas apzaļumošana. 
 
“Pavasarī mēs sastādījām tur dēstus, bet ilgi tie nenoturējās – kāds jaunos audziņus izraka un aiznesa no laukuma. Iestādījām jaunus,” informē Kulk Labiekartošanas nodaļa.