+371 63021420 | info@kulk.lv +371 63048963 I pasutijumi@kulk.lv
14.02.2022

FOTO: ko sētnieki atrod autobusu pieturās

Pēc Jelgavas pašvaldības pasūtījuma SIA "Kulk" veic vairāk nekā 220 autobusu pieturu ikdienas uzkopšanu: ziemas periodā notīra sniegu, nokaisa, vasarā nopļauj zāli, nomazgā nojumes, bet visa gada garumā iztukšo atkritumu urnas. Jelgavnieku vidū ir cilvēki, kuri autobusu pieturas izmanto, lai atbrīvotos no sadzīves atkritumiem. Īpaši daudz tādu ir privātmāju un vasarnīcu apkaimēs. Mēdz gadīties, ka cilvēkam pietura ir pa ceļam un viņam vienkārši slinkums paiet 100 metrus līdz atkritumu konteineru laukumam: tādus gadījumus vairākkārt ir piefiksējuši SIA "Kulk'' sētnieki.

Pieturas paredzētas tam, lai sagaidītu autobusu, savukārt tur novietotās urnas - lai izmestu izlietoto biļeti, šokolādes batoniņa iepakojumu un citas sīkas lietas, nevis tam, lai mestu tur maisiņu ar sadzīves atkritumiem. Fotogrāfijās var redzēt, ko "Kulk" Labiekārtošanas nodaļas darbinieki mēdz atrast pieturās.

Vēlamies atgādināt, ka ikviena iedzīvotāja pienākums ir iesaistīties pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, noslēdzot līgumu ar pašvaldībā izvēlēto pakalpojuma sniedzēju. Gadījumā, ja zini kādu, kurš izmet savus atkritumus tam neparedzētā vietā, ziņo par to pašvaldības policijai!