+371 63021420 | info@kulk.lv +371 63048963 I pasutijumi@kulk.lv
02.11.2020

Pilsētas puķu dobes tiek sagatavotas ziemai

Pienācis laiks aizvākt no pilsētas dobēm puķes, kas priecēja Jelgavas iedzīvotājus un pilsētas viesus aizgājušajā vasarā. Paralēli tam dārznieki gatavo ieziemošanai ziemcietes, piemēram, rozes pie Jāņa Čakstes pieminekļa.
 
 
Lielāko daļu vasaras stādījumu sastāda dažādu veidu begonijas. Šie košie, pieticīgie augi ir izturīgi un nevilina kaitēkļus. Otro vietu ieņem dažādu veidu graudzāles — tās kļuva populāras pirms aptuveni 10 gadiem un kopš tā laika neatdod savas pozīcijas. Šis augs tāpat kā begonija ir pieticīgs. Pilsētas dobēs tiek stādītas arī gauras, visiem labi pazīstamās aromātiskās un košās samtenes, kā arī dažādu veidu sukulenti, piemēram, laimiņi. 
 
Piemēram, begonijas Uzvaras parkā ir zaudējušas savu iepriekšējo skaistumu – tās vajag novākt. Ziemā tās pārvērtīsies putrā, tas nav estētiski un bojā ainavu. Dažus ziemciešus nepieciešams sagatavot ziemošanai, piemēram, nogriezt kātus vai apsegt tās ar skuju zariem – piemēram, rozes, kas aug pie Jāņa Čakstes pieminekļa. Tomēr dažus augus atstāj tādus, kādi tie ir izauguši pa vasaru – piemēram, dažu veidu graudzāles – tie labi panes salu un turpina izgreznot pilsētu. Pavasarī tos apgriež un saules staros tie no jauna atsāk augt.
 
„Kulk” labiekārtošanas nodaļa atzīmē, ka gadījumi, kad dobes tiek izpostīti vai tiek izlaupīti stādi, ir ļoti reti gadījumi. Pēdējo divu gadu laikā pilsētas apstādījumu vandālisma gadījumu nav bijis. Katru gadu „Kulk” nodrošina visā pilsētā apstādījumus 1000 kvadrātmetru platībā.